Fél éve még a kormányközeli rendezvény vendége volt, most arról posztol, hogy a magyar kormányba behatoltak, és fogják az oroszok

külföld
2022 március 25., 16:59
comments 31

A jelek szerint nem alakul gördülékenyen a magyar kormány terve, hogy megértessék a nemzetközi közösséggel, miért is fontosabb a magyar rezsicsökkentés megvédése, mint az ukrán emberek védelme. A Moszkvával a többi uniós kormányfőhöz képest jóval elnézőbb Orbán viselkedése nemcsak régi szövetségese, Jaroslaw Kaczynski nemtetszését váltotta ki, de csütörtök éjjel az EU-csúcsra bejelentkező Zelenszkij is külön odaszólt a magyar miniszterelnöknek.

Az ukrán elnök felszólalását osztotta meg péntek délután Bruno Maçães egykori portugál EU-ügyi államtitkár, aki az elmúlt években elemzőként lett igazán ismert. A 2018-as, Eurázsia hajnala című könyve az elmúlt évek egyik legtöbbett hivatkozott geopolitikai munkája lett, Maçães pedig azóta az egyik legfelkapottabb elemzője lett a jelenkori történéseknek, számtalan interjúval, tévé- és konferenciaszerepléssel a háta mögött.

photo_camera Fotó: METIN AKTAS/Anadolu Agency via AFP

Így járt nemrég Budapesten is: Maçães tavaly szeptemberben a Böszörményi-Nagy Gergely által alapított kormányközeli TED-utánzat, a Brain Bar vendége volt, és itt beszélgetett Orbán Balázs államtitkárral (ez a beszélgetés Orbán nehezen követhető gondolatrohama miatt maradt igazán emlékezetes).

De hiába élvezte a portugál elemző pár hónappal ezelőtt még a magyar adóforintokból kitömött „okos”rendzevény szervezőinek vendégszeretét, pénteken ennek ellenére nagyon tömören foglalta össze, hogy mit is gondol Zelenszkij üzenetéről, illetve a magyar kormány viselkedéséről. Az ukrán elnök videóját mindössze ezzel a megjegyzéssel osztotta meg Twitteren.

„A magyar kormányba behatoltak és kompromittálták. Nem bonyolult”

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.