Fél éve még a kormányközeli rendezvény vendége volt, most arról posztol, hogy a magyar kormányba behatoltak, és fogják az oroszok

külföld
2022 március 25., 16:59
comments 31

A jelek szerint nem alakul gördülékenyen a magyar kormány terve, hogy megértessék a nemzetközi közösséggel, miért is fontosabb a magyar rezsicsökkentés megvédése, mint az ukrán emberek védelme. A Moszkvával a többi uniós kormányfőhöz képest jóval elnézőbb Orbán viselkedése nemcsak régi szövetségese, Jaroslaw Kaczynski nemtetszését váltotta ki, de csütörtök éjjel az EU-csúcsra bejelentkező Zelenszkij is külön odaszólt a magyar miniszterelnöknek.

Az ukrán elnök felszólalását osztotta meg péntek délután Bruno Maçães egykori portugál EU-ügyi államtitkár, aki az elmúlt években elemzőként lett igazán ismert. A 2018-as, Eurázsia hajnala című könyve az elmúlt évek egyik legtöbbett hivatkozott geopolitikai munkája lett, Maçães pedig azóta az egyik legfelkapottabb elemzője lett a jelenkori történéseknek, számtalan interjúval, tévé- és konferenciaszerepléssel a háta mögött.

photo_camera Fotó: METIN AKTAS/Anadolu Agency via AFP

Így járt nemrég Budapesten is: Maçães tavaly szeptemberben a Böszörményi-Nagy Gergely által alapított kormányközeli TED-utánzat, a Brain Bar vendége volt, és itt beszélgetett Orbán Balázs államtitkárral (ez a beszélgetés Orbán nehezen követhető gondolatrohama miatt maradt igazán emlékezetes).

De hiába élvezte a portugál elemző pár hónappal ezelőtt még a magyar adóforintokból kitömött „okos”rendzevény szervezőinek vendégszeretét, pénteken ennek ellenére nagyon tömören foglalta össze, hogy mit is gondol Zelenszkij üzenetéről, illetve a magyar kormány viselkedéséről. Az ukrán elnök videóját mindössze ezzel a megjegyzéssel osztotta meg Twitteren.

„A magyar kormányba behatoltak és kompromittálták. Nem bonyolult”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt