Kaczynski sem boldog attól, ahogy a magyar kormány az oroszokkal viselkedik

háború
2022 március 25., 15:42

A lengyel Jog és Igazságosság párt elnöke Orbán Viktor egyik legstabilabb szövetségesének számított, tavaly még nagyban tervezgették, hogy új jobboldali pártszövetséget alakítanak, de a háborúhoz és az oroszokhoz való viszony most ezt a barátságot is próbára teszi. Jaroslaw Kaczynski pénteken a lengyel közrádióban mondta el, mit gondol arról, hogy a magyar kormány ennyire vonakodik az oroszok elleni lépéseknél:

Ha azt kérdezi, hogy boldog vagyok-e, akkor nem, de megvárom a választásokat, a választások után majd meglátjuk.

Orbán Viktor és Jaroslaw Kaczynski
photo_camera Orbán Viktor és Jaroslaw Kaczynski Fotó: JAKUB PORZYCKI/NurPhoto via AFP

Bár Lengyelország és Magyarország sokáig együtt tiltakozott az ellen, hogy jogállamisági elvekhez kössék az uniós pénzeket, most a lengyelek támogatják a legaktívabban az ukrán ellenállást. Egyébként Jaroslaw Kaczinsky is elutazott Kijevbe a lengyel, cseh és szlovén miniszterelnökkel , hogy az ostromlott városban Volodimir Zelenszkij elnökkel tárgyaljanak. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.