„Nagyon sajnálom, hogy az olcsó orosz olaj fontosabb a magyar politikusoknak, mint az ukrán vér”, írta a cseh védelmi miniszter, és lemondta a V4-ek találkozóját

POLITIKA
március 25., 18:50
comments 32

Jana Černochová cseh védelmi miniszter Twitterén közölte, hogy nem vesz részt jövő héten a V4-ek védelmi minisztereinek magyarországi találkozóján.

photo_camera Jana Cernochova, cseh védelmi miniszter Fotó: KENZO TRIBOUILLARD/AFP

Mint írta, jövő héten hazánkban választások lesznek, és nem lenne helyes, ha részt venne a kampányban. Ezután pedig azzal szúrt oda a magyar kormánynak:

„Mindig is támogattam a V4-eket, és nagyon sajnálom, hogy az olcsó orosz olaj most fontosabb a magyar politikusoknak, mint az ukrán vér.”

Pénteken Orbán egyik korábbi nagy szövetségese, Jaroslav Kaczynski konzervatív lengyel pártelnök is kifejezte nemtetszését amiatt, hogy a magyar kormány nem helyezkedik szembe Putyinnal. Azt mondta, „nem boldog attól, ahogy a magyar kormány az oroszokkal viselkedik”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt