„Nagyon sajnálom, hogy az olcsó orosz olaj fontosabb a magyar politikusoknak, mint az ukrán vér”, írta a cseh védelmi miniszter, és lemondta a V4-ek találkozóját

POLITIKA
2022 március 25., 18:50
comments 32

Jana Černochová cseh védelmi miniszter Twitterén közölte, hogy nem vesz részt jövő héten a V4-ek védelmi minisztereinek magyarországi találkozóján.

Jana Cernochova, cseh védelmi miniszter
photo_camera Jana Cernochova, cseh védelmi miniszter Fotó: KENZO TRIBOUILLARD/AFP

Mint írta, jövő héten hazánkban választások lesznek, és nem lenne helyes, ha részt venne a kampányban. Ezután pedig azzal szúrt oda a magyar kormánynak:

„Mindig is támogattam a V4-eket, és nagyon sajnálom, hogy az olcsó orosz olaj most fontosabb a magyar politikusoknak, mint az ukrán vér.”

link Forrás

Pénteken Orbán egyik korábbi nagy szövetségese, Jaroslav Kaczynski konzervatív lengyel pártelnök is kifejezte nemtetszését amiatt, hogy a magyar kormány nem helyezkedik szembe Putyinnal. Azt mondta, „nem boldog attól, ahogy a magyar kormány az oroszokkal viselkedik”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.