Zelenszkij most minket támad - írja szombaton a kormánymédia

POLITIKA
2022 március 26., 15:50
comments 17

Bár a kormányközeli lapok és megmondóemberek kommunikációját tekintve meglepetés nincs benne, mégis nehéz egy kicsit feldolgozni ezt a cikkcímet:

photo_camera Fotó: Pintér Bence / Ugytudjuk.hu

Pintér Bence, az Ugytudjuk.hu újságírója osztotta meg a Kisalföld nevű megyei lap egyik cikkét, amely „Zelenszkij most minket támad” címmel jelent meg, a cím feletti sávban pedig az szerepel, hogy „Orbán Viktor miniszterelnök határozottan elutasította az erőszakos követeléseket”.

Orbán Viktor egyelőre, hivatalosan megértést tanúsít az ukrán elnökkel szemben, de a kormánypárt propagandistáinak és politikusainak már sikerült lebábozni, leügynöközni, és a magyar ellenzékkel való szövetkezéssel vádolni Volodimir Zelenszkijt, aki az EU-csúcson szólt oda Orbánnak:

Figyelj, Viktor, tudod te, mi megy most Mariupolban? Kérlek, ha tudsz, te is menj le nálatok a vízpartra, és nézd meg azokat a cipőket! Meg fogod érteni, hogy a tömeggyilkosságok a mai világban is megtörténhetnek. (...) És te tétovázol, hogy kivesd a szankciókat vagy ne? És te hezitálsz, hogy átengedd-e a fegyvereket vagy ne? Tétovázol, hogy kereskedj Oroszországgal vagy ne? Nincs idő tétovázni, most dönteni kell.

A legutóbbi megfejtés Budai Gyula fideszes képviselőé, szerinte az ukrán elnök beszédével nyíltan beleavatkozik a magyar választási kampányba az ellenzék mellett.

Mert mi jobb dolga lehetne, tényleg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt