Mégis felfüggeszti a tevékenységét Oroszországban a Decathlon

háború
2022 március 29., 12:13

Bár a francia sportáruházlánc eddig úgy döntött, marad az Ukrajna ellen háborút indító országban, most mégis visszavonulót fújtak - írja a BBC.

A Decathlon a felborult ellátási láncra hivatkozva állítja le tevékenységét Oroszországban, de továbbra is támogatják 2500 orosz stábjukat. A közösségi oldalakon sokan kritizálták a céget, mert maradtak, és bojkottra szólítottak fel ellenük. A Decathlonnak 60 üzlete van Oroszországban.

A céget egyébként az ukrán külügyminiszter is kritizálta.

„A drámai ukrajnai helyzetre való tekintettel folyamatosan figyelemmel kísérjük az események alakulását és azok helyzetét, akiket közvetlenül érint” - írják a cég közleményében. „A nemzetközi szankciókkal összhangban a Decathlon megállapítja, hogy az ellátási feltételek már nem teszik lehetővé oroszországi tevékenységünket Oroszországban. A Decathlonnak fel kell függesztenie üzletei működését”.

Többek közt a McDonald's, a Coca-Cola, a Starbucks és az Ikea is azok között a cégek között van, melyek Ukrajna inváziója miatt felfüggesztették oroszországi működésüket.

A Decathlon tulajdonosa a francia kiskereskedelmi óriás, az Association Familiale Mulliez.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.