Magyar szervezetek hirdetik Erdélyben, hogy a levélszavazók ne bízzanak a román postában

választás 2022
március 30., 12:29
comments 5

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) rádiós hirdetésekben és szórólapokon hirdeti, hogy a magyar parlamenti választáson szavazók ne bízzák a postára a levélszavazatukat, hanem inkább adják oda nekik, írja a Telex.

A Román Posta szerdán kirakott egy állásfoglalást, amiben becsmérlőnek minősítette a magyar szervezetek kampányát. Megállapította, hogy bár maga a postatársaság neve nem szerepel a hirdetésekben, egyértelmű, hogy az utalás rá vonatkozik, mivel nincsen más postai szolgáltató Romániában, amelyik a levélszavazatok célba juttatásával foglalkozna. A közleményben azt írják, hogy a postai kézbesítők is zsörtölődtek a hirdetések miatt, mivel ők rendben leszállították a háromszázezer választási levelet.

„A Román Posta anélkül vált a választások kapcsán kialakult politikai csata áldozatává, hogy ennek köze lenne a szolgáltatásai minőségéhez” - írták.

A 444 egy oknyomozó videóban tárta fel, hogy a Vajdaságban sem a posta szállítja ki a levélszavazatokat, hanem a vállaltan fideszes kötődésű Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) aktivistái.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt