Magyar szervezetek hirdetik Erdélyben, hogy a levélszavazók ne bízzanak a román postában

választás 2022
2022 március 30., 12:29

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) rádiós hirdetésekben és szórólapokon hirdeti, hogy a magyar parlamenti választáson szavazók ne bízzák a postára a levélszavazatukat, hanem inkább adják oda nekik, írja a Telex.

A Román Posta szerdán kirakott egy állásfoglalást, amiben becsmérlőnek minősítette a magyar szervezetek kampányát. Megállapította, hogy bár maga a postatársaság neve nem szerepel a hirdetésekben, egyértelmű, hogy az utalás rá vonatkozik, mivel nincsen más postai szolgáltató Romániában, amelyik a levélszavazatok célba juttatásával foglalkozna. A közleményben azt írják, hogy a postai kézbesítők is zsörtölődtek a hirdetések miatt, mivel ők rendben leszállították a háromszázezer választási levelet.

„A Román Posta anélkül vált a választások kapcsán kialakult politikai csata áldozatává, hogy ennek köze lenne a szolgáltatásai minőségéhez” - írták.

A 444 egy oknyomozó videóban tárta fel, hogy a Vajdaságban sem a posta szállítja ki a levélszavazatokat, hanem a vállaltan fideszes kötődésű Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) aktivistái.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.