"Felbontott levélszavazatok, kitöltött szavazólapok összegyűrve"

POLITIKA
2022 március 31., 10:47
comments 32

Parászka Boróka erdélyi magyar újságíró tett ki egy újabb fotót arról a Facebookra, hogy Erdélyben, a Maros megyei Jedd mellett egy zsák félig elégett, kitöltött, az ellenzékre leadott szavazólapot találtak.

"Felbontott levélszavazatok, kitöltött szavazólapok összegyűrve. Helyszínelnek a rendőrök, zsákokba gyűjtötték a bizonyítékot. A papírlapok mellett elszenesedett papírmaradékot, pernyét is zsákokba gyűjtöttek, nem tudni egyelőre hány szavazólap került elő, hányat égettek vagy égethettek el. A közeli tarlótüzek miatt gyakorlatilag feltűnésmentesen lehetett újabb máglyát rakni és papírt égetni, senki se gondolta volna, hogy épp nem a tarló, hanem az oly nagy becsben tartott erdélyi magyar szavazatok lángolnak" - írta Parászka Boróka.

Márki-Zay Péter, az egységes ellenzék miniszterelnök-jelölt megsemmisítené az összes levélvoksot választási csalás miatt. A TASZ pedig büntetőfeljelentést tesz az ügyben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt