Koncz Zsófia körzetében is arra buzdítanak időseket az államtól kapott segélyhívó karkötőkön, hogy szavazzanak a Fideszre

POLITIKA
2022 április 02., 11:50
comments 3

Borsod 6. számú választókerületben is van olyan idős ember, akit az államtól vészhelyzetek esetére kapott segélyhívó karkötőn hívtak fel a Fidesztől, hogy megy-e szavazni, és ha igen, akkor jó lenne, ha a kormánypártra voksolna - közölte a Tiszta Szavazás koalíciót szervező Civil Kollégium Alapítvány. A készüléken beérkező hívásokat nem lehet letenni, mert alapvetően nem hívásfogadásra, hanem -indításra szolgál.

Az RTL Híradója három napja számolt be egy budapesti nyugdíjasról, akit előbb egy Fidesz-irodából hívtak szavazni, majd másnap Orbán Viktor jelentkezett be egy előre felvett üzenettel. A Tiszta Szavazás képviselői szerint ebből országosan elterjedt gyakorlatra következtethetünk.

Döbrentey Dániel, a koalícióban résztvevő TASZ választási jogi programvezetője azt mondta, ez visszaélés a segélyhívó karkötőkkel: „Az eszköz célja nem az, hogy kampánycélú elérésre használják, tehát az elérhetőséget csak célhoz kötötten lehet használni. Ilyen esetben adatvédelmi visszaélés és a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás sérelme merül fel. Fokozza a jogsértés súlyát, ha az elérhetőség eleve csak bizonyos pártoknak vagy jelölteknek állna rendelkezésre, ekkor ugyanis a fentiek mellett a jelöltek, jelölő szervezetek esélyegyenlősége is sérül.”

Fülöp Attila, az Emmi szociális ügyekért felelős államtitkára és Koncz Zsófia fideszes országgyűlési képviselője jelzőeszközöket mutat meg a kormány Gondosóra projektjéről tartott sajtótájékoztatón Hernádnémetiben.
photo_camera Fülöp Attila, az Emmi szociális ügyekért felelős államtitkára és Koncz Zsófia fideszes országgyűlési képviselője jelzőeszközöket mutat meg a kormány Gondosóra projektjéről tartott sajtótájékoztatón Hernádnémetiben. Fotó: Vajda János/MTI/MTVA

Borsod megyében az úgynevezett Gondosóra programban a készülékeket Fülöp Attila Emmi államtitkár és Dr. Koncz Zsófia országgyűlési képviselő kamerák előtt adták át a hernádnémeti Vidám Nagyik Egyesületnek idén februárban. Ezt az egyesületet Koncz már máskor is támogatta, vezetőjük pedig korábban azt kérte, gyűjtsenek aláírásokat a képviselőnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.