Egészen máshogy reagáltak fideszesek egy ukrajnai mészárlásra 8 éve, mint ma

POLITIKA
2022 április 03., 13:06

Orbán Viktort vasárnap reggel megkérdezte a Telex tudósítója, békepárti politikusként nem kellene-e elítélnie, hogy utcán heverő, agyonlőtt civileket találtak azokon a területeken, amiket az ukrán hadsereg a napokban visszafoglalt az oroszoktól. A miniszterelnök azt válaszolta:

„Mindent elítélünk, ami az általános emberi normák ellen van.”

Ami meglehetősen semleges válasz egy olyan helyzetben, amikor az orosz hadsereg által elkövetett háborús bűnökről gyűlnek a bizonyítékok, az ukrán civil lakosság jelentős részére pedig pokoli szenvedést szabadított Vlagyimir Putyin.

2014-ben még gyertyát gyújtottak

Nyolc évvel ezelőtt, a kijevi Majdan téri tüntetések idején, miután már 130 ember halt meg (nagy többségben tüntetők, kisebb részben rendőrök), a Fidelitas és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség gyertyagyújtást rendeztek az áldozatokért az Egyetem téren.

Az eseményt Dömötör Csaba hirdette meg, de a szervezők között volt Hollik István és Dukász Magor is. A képeken látszik, hogy Rogán Antal is gyertyát gyújtott az ukrán zászlót lengető tüntetők fényképe előtt.

A Rogán Antal vezette propagandagépezet az utóbbi hetekben teljes körű letámadást intéz az Oroszországgal háborúban álló Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ellen.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.