Nem mindenkinek tetszik a Jobbikban, ahogy Jakab Péter beleszállt Márki-Zayba

POLITIKA
2022 április 05., 17:03
comments 30

A Jobbik elnöke már a választási vereség éjszakáján a közös miniszterelnök-jelöltön kezdte elverni a port. Először a saját oldalán azt mondta, Márki-Zay nem leváltotta, hanem megbuktatta az ellenzéket, majd a párt elnökségi ülése után arról beszélt, hogy a jobbikos és baloldali szavazókat a közös miniszterelnök-jelölt megszólalásai riasztották el. Az ATV-ben pedig már arról beszélt, hogy „épp eleget mostuk már a miniszterelnök-jelölt úr szennyesét ahhoz, hogy én ezt már ne akarjam tovább megtenni”.

Stummer János és Jakab Péter
photo_camera Stummer János és Jakab Péter Fotó: Jakab Péter/Facebook

Másnap Stummer János, a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke az oldalán egy viccel kommentálta a pártelnöke nyilatkozatait:

„Agresszív kismalac biciklizik, és hatalmasat borul. Arra megy Nyuszika.

  • - Kismalac, elestél. Segítsek?
  • - Kussoljál, így szoktam leszállni.”

A posztról később a 24.hu-nak azt mondta: „Az önvizsgálatnak van itt az ideje, és nem annak, hogy másra mutogassunk. Meg kell érteni, mi vezetett a negyedik kétharmadhoz.” Mivel a saját körzetében nem tudott nyerni, ezért még nem biztos benne, hogy a politikában folytatja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.