Kihallgatták Ivanka Trumpot

külföld
2022 április 06., 04:44

Hogy beszámoljon arról, apja, Donald Trump mit tett vagy mit nem tett 2020. január 6-án, a Capitolium ostroma idején. Ivanka Trump órákon át tanúskodott a Capitolium ostromát vizsgáló kongresszusi bizottság előtt. Ivanka Trump előtt napokkal férjét, Jared Kushnert is kihallgatták.

Ivanka Trump akkoriban tanácsadóként dolgozott apja alatt a Fehér Házban, és úgy tudni, egyike volt azoknak, akik azt javasolták, hogy az elnök ítélje el az erőszakot. Bennie Thompson kongresszusi képviselő szerint Ivanka Trump ha nem is hosszú mondatokkal, „de válaszolt a kérdésekre”, és egyszer sem próbált meg hivatkozni a hallgatáshoz való jogára.

Március végén derült ki, hogy Donald Trump hivatalos, 2021. január 6-i híváslistája szerint az akkori elnök helyi idő szerint délelőtt 11:17-től este 18:54-ig egyetlen telefonbeszélgetést se bonyolított le. Pedig tudható, hogy aznap abban a pár órában többekkel is beszélt telefonon: beszélt Mike Lee utahi republikánus szenátorral, kereste Tommy Tuberville alabamai republikánus szenátort, és beszélt Kevin McCarthyval, a republikánusok törvényhozási frakciójának vezetőjével is.

Jared Kushner és Ivanka Trump kihallgatása zárt ülésen zajlott, a nyilvános meghallgatások májusban lesznek. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.