Róka támadott meg egy amerikai képviselőt, miközben az szavazni indult a Capitoliumba

külföld
április 6., 14:46

Amikor Ami Bera, az Egyesült Államok kongresszusi képviselője hétfőn elindult otthonról, hogy kötelességét teljesítendő leadja szavazatát, nem is sejthette, hogy ez a nap lesz a "Capitolium elmúlt tíz évének legszokatlanabb napja". Épp egy szenátusi irodaház előtt sétált gyanútlanul, amikor egyszer csak érezte, hogy hátulról valami nekiütközik. Megpördült, és egyből meglengette esernyőjét, hogy elriassza az abban a pillanatban még kiskutyának hitt valamit. Hamar rájött, hogy rókával van dolga.

photo_camera Fotó: ANNA MONEYMAKER/Getty Images via AFP

Az incidens Bera elmondása szerint mindössze 15 másodpercig tarthatott, és mire a riasztott rendőrtisztek a helyszínre értek, a rókának már csak bottal üthették a nyomát. Az orvosok sebesülést nem találtak, de a biztonság kedvéért Bera több veszettség elleni oltást is kapott, és még szavaznia is sikerült.

"Azt mondanám, hogy ez volt az elmúlt 10 év legszokatlanabb napja a hegyen" - mondta Bera, ami alapján feltételezhetjük, hogy a Capitoliumban gyakrabban találkozik az ember lándzsával felszerelt, kőkorszaki harci díszbe öltözött, többezres tömeg élén harcoló QAnon sámánokkal, mint hétköznapi rókákkal.

A rókaveszély valóságosságára a helyi rendőrség figyelmeztette a környéken dolgozó tisztségviselőket, mondván, ha rókával találkoznak, próbálják meg elkerülni. (AP)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt