„Sosem láttam még ennyi halottat” - mondta a fotós, aki elsőként érkezett Bucsába

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
április 6., szerda 18:55
10

Az Associated Press (AP) fotóriportere, Rodrigo Abd és kollégája, Vadim Ghirda (a már szinte legendának számító román fotós képeit érdemes követni instán is) elsőként érkeztek a Kijev melletti, ukránok által felszabadított Bucsába, ahol borzalmas mészárlást rendeztek az oroszok. Civilek holttestei hevertek mindenfelé az utcákon, sokuknak hátul össze volt kötözve a kezük. A hétvége során jelentek meg az első fotók és videók Bucsából, ezeken látható volt, hogy volt, akit kivégzése után a kútba dobtak, sokakat a pincében gyilkoltak meg, ahol bujdokoltak. A civilek kivégzése, megkínzása háborús bűn. Az oroszok tagadják, hogy ők a felelősek a mészárlásért, sőt azt állítják, az ukránok keze van a dologban, de a műholdfelvételek azt bizonyítják, hazudnak.

A 45 éves Rodrigo Abd több mint 20 éve háborús fotóriporter, benne volt abban az AP-csapatban, melynek tagjai 2013-ban Pulitzer-díjat nyertek Szíriában készített fotóriportjaikért. Járt Afganisztánban, Guatemalában, Mexikóban a drogkartellek gyalázatos tetteit dokumentálta.

„Hozzászoktam, hogy az erőszakot és a halált fotózom. De ennyi halottat egyszerre még sosem láttam”

- mondta a Corriere delle Serának. Az olasz napilapnak adott interjújában részletesen elmondta, mit tapasztalt Bucsában.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt