Zelenszkij tanácsadója „puszta médiafelhajtásnak” nevezte Orbán javaslatát a budapesti orosz-ukrán tárgyalásokról

háború
2022 április 06., 20:19
comments 5

Megvannak a hivatalos csatornái az Oroszország által Ukrajna ellen indított háború lezárását célzó tárgyalásoknak, minden más csak médiafelhajtás - jelentette ki szerdán Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök tanácsadója, a Moszkvával tárgyaló ukrán küldöttség tagja az Ukrajinszka Pravda hírportál érdeklődésére.

Mihajlo Podoljak, Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója
photo_camera Mihajlo Podoljak, Zelenszkij tanácsadója Fotó: EMIN SANSAR/Anadolu Agency via AFP

A hírportál azzal kapcsolatban kérdezte meg a tisztségviselőt, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök szerdai sajtótájékoztatóján közölte: telefonon beszélt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, akinek azt javasolta, hogy Budapesten üljön tárgyalóasztalhoz az ukrán és a francia elnökkel, valamint a német kancellárral egy tűzszüneti megállapodás elérése érdekében. A javaslatra Orbán Viktor szavai szerint Putyin kedvező választ adott.

„Vannak hivatalos csatornák. Létezik egy ukrán és orosz tárgyalócsoport, amelynek alcsoportjai folyamatosan kapcsolatban állnak egymással. Van továbbá egy kulcsfontosságú nemzetközi konzultációs formátum is a politikai tanácsadók szintjén, amelyen Andrij Jermak (az ukrán elnöki iroda vezetője) képviseli a mi oldalunkat. Bármilyen valódi javaslat csakis ezeken a csatornákon keresztül megy. Minden más puszta médiafelhajtás” - mondta Podoljak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.