Öt örök vesztes lesz képviselő most is

Lezárt tartalom a Kör tagjainak vélemény
április 11., 4:08
comments 103

Az ellenzéki összefogás listájáról öt olyan képviselő jutott be most a parlamentbe, aki zsinórban legalább a negyedik ciklusát kezdheti meg, de egyéni megmérettetéskor, legyen az önkormányzati vagy parlamenti választás, még sosem tudott nyerni.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke egyéniben még sosem mérettette meg magát. 2006 óta képviselő, mindig listáról szerzett mandátumot. Igaz, 2006-ban miniszterelnök-jelölt volt, és a pártja győzni tudott. Ám kormányzása nyomán, még a régi választási rendszerben, kétharmados győzelmet ért el a Fidesz. Egy fejlett demokráciában ekkora fiaskó után aligha maradhatott volna a politika élvonalában. Ehhez képest 2010-ben az MSZP listáján a 4., 2014-ben a baloldali összefogás listáján a 3., 2018-ban a DK listáján az 1., most pedig az egyesült ellenzék listáján a 8. helyről jutott be a parlamentbe. (És valójában az 5.-ről, mert hárman előtte nem fogják felvenni a mandátumukat.)

Vásárolj előfizetést most féláron!

Akár 1000 forint alatt csatlakozhatsz, és olvashatod valamennyi cikkünket.

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt