Az oroszok szerint ezrével adják meg magukat az ukrán katonák Mariupolban

háború
2022 április 13., 8:15
comments 3

A mariupoli vasműnél zajló harcokban részt vevő 36-os ukrán tengerészgyalogosok 1026 katonája adta meg magát – állítja az orosz „honvédelmi” minisztérium. A szóban forgó katonák közül 162-en tisztek, 47-en nők, 151 sebesültet orvosi segítségben részesítettek.

Ezzel szöges ellentétben álló információkat osztottak meg az Azov-tengeri kikötővárosban zajló csatákról az ukránok. Olekszij Aresztovics elnöki tanácsadó közölte, a szóban forgó 36-osok egy „rendkívül összetett és kockázatos manővernek köszönhetően ki tudtak törni az ostromgyűrűből, és egyesítették erőiket a műveletet segítő Azov ezreddel”.

photo_camera Oroszpárti milícia a szétlőtt Mariupolban Fotó: MIHAIL ANDRONIK/Sputnik via AFP

Ennek köszönhetően az ukrán csapatok nagymértékben megerősítették védelmi pozícióikat, hangoztatta Aresztovics.

Mariupol ostroma közel másfél hónapja tart, eleste az oroszok számára kulcsfontosságú, ugyanis alapfeltétele annak, hogy érdemben el tudják indítani az elkerülhetetlennek tartott donbaszi offenzívát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt