Orosz, kínai, dwa bratanki: harmadával nőtt a kereskedelmi forgalom 2022 első negyedévében

külföld
2022 április 13., 07:51
comments 1

Oroszország és Kína között a kölcsönös áruforgalom éves szintre kivetítve 28,7 százalékkal nőtt 2022 első negyedévében. Erről a Kínai Népköztársaság központi vámhivatala tett közzé jelentést.

Az orosz áruk forgalma januártól márciusig 31 százalékos növekedést mutatott 21,73 milliárd dolláros értékben. A kínai export Oroszország felé 16,44 milliárd dollárt tett ki, ami 25,9 százalékkal több, mint 2021 azonos időszakában.

Az orosz–kínai áruforgalom második éve növekszik dinamikusan azután, hogy a koronavírus-járványtól sújtott 2020-as válságévben 2,9 százalékos visszaesést produkált. Ezt 2021-ben 35 százalékos növekedés követte, elérve a 146,88 milliárd dolláros abszolút rekordot.

Vlagyimir Putyin és Hszi Csin-ping 2022. február 4-én, a pekingi téli olimpia előtti találkozójukon. A New York Times forrásai azt nem akarták elárulni, hogy vajon ők maguk egyeztettek-e arról, hogy Oroszország csak az olimpia után rohanja le Ukrajnát.
photo_camera Vlagyimir Putyin és Hszi Csin-ping 2022. február 4-én, a pekingi téli olimpia előtti találkozójukon Fotó: ALEXEI DRUZHININ/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.