A korrupció nem számít, Völner, Boldog és Simonka utódai simán nyertek

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
április 14., csütörtök 17:43
4

„Most áprilisban van esélyünk rá, hogy leváltsuk ezeréves történelmünk legkorruptabb kormányát” – ez volt az ellenzék legtöbbször elhangzó üzeneteinek egyike az április 3-ai választások előtti kampány során. Pedig legalább a Borkai-ügy óta már biztosan lehet tudni – a győri polgármester a helyi közbeszerzések állandó nyerteseivel „ringatózott” az Adrián –, hogy simán győzhet egy korrupciógyanúba keveredett politikus.

Az elmúlt 4 évben számos ismert fideszes lett érintett ilyen botrányban, ennek ellenére kétharmados győzelmet aratott a párt, a hírbe hozottakat – de még inkább a helyükre sietve kiválasztott új jelölteket – fölényes többséggel választották meg képviselőnek.

Völner Pál, a volt igazságügyi államtitkár az eddigi legmagasabb beosztású kormányzati figura, akit korrupcióval gyanúsítanak, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül alkalmanként 2-5 millió forintot kaphatott rendszeresen. Csak idén januárban dőlt el, hogy helyette Erős Gábort, Esztergom fideszes alpolgármesterét indítja a kormánypárt Komárom-Esztergom megye kettes számú választókörzetében. Erős simán nyert, közel 50 százalékos eredménnyel.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt