Visszavonul a politikától Boldog István, a korrupcióval vádolt fideszes képviselő

POLITIKA
2021 december 09., 12:36
comments 5

Videóüzenetben jelentette be Boldog István, hogy jövőre nem indul a parlamenti választáson, és teljesen visszavonul a politikától.

link Forrás

A Fidesz parlamenti képviselője 2010 óta háromszor is győzött Mezőtúron és környékén, de nem indul negyedszerre is, bejelentése szerint a családja miatt. Azt mondta, hogy nagyon sokat beszélgetett erről a családjával, alig volt ideje a kisfiára, a feleségére eddig, és a járvány alatt ez különösen kiderült, amikor mégis kicsit több ideje volt rájuk. Neki most a család az első, ezért "hagyta magát meggyőzni", hogy ne politizáljon már többet.

A visszavonulásáról szóló bejelentésében arra nem tért ki, hogy tavaly decemberben a Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt ellene és nyolc társa ellen.

Boldog István bejelenti a visszavonulását a politikától.
photo_camera Boldog István bejelenti a visszavonulását a politikától. Fotó: Boldog István/Facebook

A vád szerint uniós pályázatokon helyzetbe hozott vállalkozóktól kértek Boldogék pénzt, a biztos győzelemért. Egy másik vádpont szerint a választókerület több polgármesterénél is megjelentek azzal, hogy visszaosztást kérjenek a már elnyert pályázati pénzekből. Még Törökszentmiklós ellenzéki polgármesterét is megkörnyékezték azzal, hogy Boldog István országgyűlési képviselői kampányához kérjék el a megítélt pályázati összeg 20 százalékát. Az ügyről részletesen itt írtunk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.