Visszavonul a politikától Boldog István, a korrupcióval vádolt fideszes képviselő

2021 december 9., csütörtök 12:36
5

Videóüzenetben jelentette be Boldog István, hogy jövőre nem indul a parlamenti választáson, és teljesen visszavonul a politikától.

A Fidesz parlamenti képviselője 2010 óta háromszor is győzött Mezőtúron és környékén, de nem indul negyedszerre is, bejelentése szerint a családja miatt. Azt mondta, hogy nagyon sokat beszélgetett erről a családjával, alig volt ideje a kisfiára, a feleségére eddig, és a járvány alatt ez különösen kiderült, amikor mégis kicsit több ideje volt rájuk. Neki most a család az első, ezért "hagyta magát meggyőzni", hogy ne politizáljon már többet.

A visszavonulásáról szóló bejelentésében arra nem tért ki, hogy tavaly decemberben a Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt ellene és nyolc társa ellen.

Boldog István bejelenti a visszavonulását a politikától. Fotó: Boldog István/Facebook

A vád szerint uniós pályázatokon helyzetbe hozott vállalkozóktól kértek Boldogék pénzt, a biztos győzelemért. Egy másik vádpont szerint a választókerület több polgármesterénél is megjelentek azzal, hogy visszaosztást kérjenek a már elnyert pályázati pénzekből. Még Törökszentmiklós ellenzéki polgármesterét is megkörnyékezték azzal, hogy Boldog István országgyűlési képviselői kampányához kérjék el a megítélt pályázati összeg 20 százalékát. Az ügyről részletesen itt írtunk.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt