Bolsonaro szerint nincs abban semmi, hogy a brazil hadsereg péniszimplantátumra költött egy csomó pénzt

április 14., csütörtök 10:00
1

Brazil lapok szerint a védelmi minisztérium 60, szilikonból készült péniszimplantátum rendelését is jóváhagyta a hétfőn kiderült 35 ezer adag Viagra mellett. Ez újabb éles kritikákat váltott ki Jair Bolsonaro elnökkel szemben, ugyanis mindez 3,5 realba (több mint 257 milliárd forint) került a brazil államnak.

Jair Bolsonaro Fotó: SERGIO LIMA/AFP

A minisztérium szerint csak három implantátumot rendeltek, a beszerzések szabályszerűek, és az egész sokkal kevesebbe került, mint 3,5 millió real. „A hadsereg egészségügyi ellátórendszere a férfi páciensek különböző típusú betegségeinek kezelésével foglalkozik, amelyek műtétet igényelhetnek az ilyen protézisek beültetéséhez” - közölték, azzal együtt, hogy 700 ezer férfit látnak el.

A haditengerészet és légierő azt állítja, hogy a Viagrát pulmonális hipertónia (magas vérnyomás a tüdőerekben) kezelésére használják. Bolsonaro azt nyilatkozta ezzel kapcsolatban: „A fegyveres erők Viagrát vásárolnak az artériás magas vérnyomás, valamint egyes reumás betegségek kezelésére. Minden tiszteletem mellett, ez semmiség”.

Bolsonaro egyébként előszeretettel dicsekszik azzal, hogy neki „sosem kókad le”. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt