Bolsonaro szerint nincs abban semmi, hogy a brazil hadsereg péniszimplantátumra költött egy csomó pénzt

külföld
2022 április 14., 10:00
comments 1

Brazil lapok szerint a védelmi minisztérium 60, szilikonból készült péniszimplantátum rendelését is jóváhagyta a hétfőn kiderült 35 ezer adag Viagra mellett. Ez újabb éles kritikákat váltott ki Jair Bolsonaro elnökkel szemben, ugyanis mindez 3,5 realba (több mint 257 milliárd forint) került a brazil államnak.

Jair Bolsonaro
photo_camera Jair Bolsonaro Fotó: SERGIO LIMA/AFP

A minisztérium szerint csak három implantátumot rendeltek, a beszerzések szabályszerűek, és az egész sokkal kevesebbe került, mint 3,5 millió real. „A hadsereg egészségügyi ellátórendszere a férfi páciensek különböző típusú betegségeinek kezelésével foglalkozik, amelyek műtétet igényelhetnek az ilyen protézisek beültetéséhez” - közölték, azzal együtt, hogy 700 ezer férfit látnak el.

A haditengerészet és légierő azt állítja, hogy a Viagrát pulmonális hipertónia (magas vérnyomás a tüdőerekben) kezelésére használják. Bolsonaro azt nyilatkozta ezzel kapcsolatban: „A fegyveres erők Viagrát vásárolnak az artériás magas vérnyomás, valamint egyes reumás betegségek kezelésére. Minden tiszteletem mellett, ez semmiség”.

Bolsonaro egyébként előszeretettel dicsekszik azzal, hogy neki „sosem kókad le”. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.