Felfüggesztik a Pesti Hírlap napi megjelenését

Média
2022 április 14., 14:11
comments 2
Dobrev Klára a Pesti Hírlap címlapján 2021. októberében
photo_camera Dobrev Klára a Pesti Hírlap címlapján 2021. októberében Forrás: Pesti Hírlap

Rövid közleményt adott ki csütörtökön a Pesti Hírlap kiadója, amiben azt írják, hogy 2022. április 14-i hatállyal, meghatározatlan időre felfüggesztik az újság napi megjelenését.

„A Pesti Hírlap, tekintettel a drasztikusan emelkedő nyomdai költségekre, hetente egyszer, péntekenként jelenik meg” - áll a levélben.

A kiadó fejleszti a Pesti Hírlap digitális megjelenését, valamint új, egyedi tartalmakkal jelentkező webfejlesztés is elindít a pestihirlap.hu oldalon - írja még a közleményben a hírigazgató, Trencséni Dávid.

A Pesti Hírlapot kiadó cégcsoporttal, a Michaeli, Schwartz & Brit Zrt.-vel és tulajdonosaival januárban részletesen is foglalkoztunk a 444-en. A kiadóvállalat tulajdonosai Milkovics Pál és a kormánnyal kifejezetten jó kapcsolatot ápoló grúz-izraeli üzletember, Shabtai Michaeli.

A vállalatcsoporthoz tartozik többek között a 168 óra hetilap és online lerakata, az Elle magazin, a Klasszik és a Jazzy Rádiókat üzemeltető Magyar Jazz Rádió Kft., és a Pannon Plakát Kft. plakátcég.

Egy időben rengeteg kormányzati hirdetés futott az alapvetően kritikus közönségnek írt, városi lapban, és sok támadás is érte a kiadót, amikor a 2021-es előválasztásban igen nyíltan és látványosan Dobrev Klára mellett kampányoltak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.