Az ellenzéki pártok szerint Szél Bernadett nem ülhet be a parlamentbe

április 17., vasárnap 18:09
11

Hadházy Ákos és Márki-Zay Péter is annak örülne, ha az ellenzéki miniszterelnök-jelölt parlamenti helyét Szél Bernadett kapná, aki szoros versenyben, de alulmaradt Budakeszin Menczer Tamással szemben.

„Csakhogy az ellenzéki pártok nem értenek egyet velük. A Párbeszéd szerint, mivel az előválasztás előtt Márki-Zay Péter azt vállalta, hogy az ő frakciójukba ül be, a mandátum nekik jár. A Jobbik és a DK szerint viszont a hat párt abban állapodott meg, hogy ebben az esetben a listán következő jelölté lesz a mandátum. Eszerint a jobbikos Végh Noémi kerülhet be” - hangzott el az RTL Híradóban.

Szél Bernadett a közös listáján a 206. helyet kapta, és az rtl.hu szerint - a győztes egyéni jelölteket is figyelembe véve - több mint száz képviselő-jelöltnek kellene visszalépnie ahhoz, hogy mandátumot szerezzen.

Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes azonban beül a parlamentbe, és a törvény által biztosított 30 napon belül lemond budapesti posztjáról. Utódlásáról a DK dönt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt