Oroszok által elfogott britek kérték az orosz állami tévében, hogy cseréljék ki őket

háború
2022 április 18., 10:52
comments 17

Az oroszok által elfogott két brit katona beszélt az orosz állami televízióban, és azt kérték, cseréljék ki őket egy oroszbarát politikusra, akit az ukránok tartanak fogva. A Reuters azt írja, nem volt egyértelmű, hogy a két férfi, Shaun Pinner és Aiden Aslin mennyire beszélhettek szabadon, mindketten azután szólaltak csak meg, hogy valaki felszólította őket.

Az orosz tévében megjelenő két brit Boris Johnson brit miniszterelnöknek címezte kérését, hogy segítsen nekik hazajutni, cserébe pedig engedjék szabadon Viktor Medvedcsukot.

A Kreml a múlt héten utasította el Ukrajna fogolycseréről szóló ajánlatát. Viktor Medvedcsuk milliárdosról egy ukrán katonai egyenruhában készítettek fotót, erről Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is posztolt Telegram-csatornáján. Zelenszkij azt mondta, készen áll orosz fogságban lévő ukrán „fiúkra és lányokra” cserélni Medvedcsukot.

A Guardian azt írja, az ukrán biztonsági szolgálatok a hírek szerint egy videót is közzétettek, amelyen Medvedcsuk arra kéri Putyint, hogy cserélje ki őt a Mariupolban harcoló ukrán erőkkel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.