A GVH áldásával Tiborcz beszállhat Budapest legnagyobb ingatlanberuházásába a Kopaszi-gátnál

április 19., kedd 6:47
4

Ezúttal sem kellett sokat izgulnia Tiborcz Istvánnak, ugyanis a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) egy hét alatt (benne egy négynapos hétvége) engedélyezte, hogy a miniszterelnök vejének cége, a Diófa Alapkezelő Zrt. által képviselt Főnix Magántőkealap bevásárolja magát a Kopaszi Gát Kft.-be.

Vizsgálat elrendelésére okot adó körülmény nem áll fenn

- derül ki a GVH április április 19-i döntéséből.

A Főnix Magántőkealap konkrétan egyedüli negatív irányítást szerzett a cégben, ami azt jelenti, hogy önálló döntéshozatalra nem, csak a döntéshozatal blokkolására képes. A GVH így összességében a maga részéről áldását adta arra, hogy Tiborcz István betársuljon Garancsi István (Market, Sinus Invest) és Hernádi Zsolt (4Z) mellé a Kopaszi Gát Kft.-ben.

Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

A 444 írta meg, hogy a Diófa április 12-én jelentette be a GVH-nak, hogy tulajdont szerez a Kopaszi Gát Kft.-ben. Az március 14-én derült ki, hogy Tiborcz cége, a BDPST Capital Zrt. már alá is írta az üzletrész-adásvételi szerződést a Diófa Alapkezelőt tulajdonló Tarragona Holding Zrt. megvásárlásáról.

Még 2016-ban írtunk arról, hogy Garancsi István, a miniszterelnök barátja vette meg a Kopaszi-gátat. Ez a legnagyobb budapesti ingatlanfejlesztés, ahol a Mol is tornyot épít.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt