A GVH áldásával Tiborcz beszállhat Budapest legnagyobb ingatlanberuházásába a Kopaszi-gátnál

gazdaság
2022 április 19., 06:47
comments 4

Ezúttal sem kellett sokat izgulnia Tiborcz Istvánnak, ugyanis a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) egy hét alatt (benne egy négynapos hétvége) engedélyezte, hogy a miniszterelnök vejének cége, a Diófa Alapkezelő Zrt. által képviselt Főnix Magántőkealap bevásárolja magát a Kopaszi Gát Kft.-be.

Vizsgálat elrendelésére okot adó körülmény nem áll fenn

- derül ki a GVH április április 19-i döntéséből.

A Főnix Magántőkealap konkrétan egyedüli negatív irányítást szerzett a cégben, ami azt jelenti, hogy önálló döntéshozatalra nem, csak a döntéshozatal blokkolására képes. A GVH így összességében a maga részéről áldását adta arra, hogy Tiborcz István betársuljon Garancsi István (Market, Sinus Invest) és Hernádi Zsolt (4Z) mellé a Kopaszi Gát Kft.-ben.

photo_camera Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

A 444 írta meg, hogy a Diófa április 12-én jelentette be a GVH-nak, hogy tulajdont szerez a Kopaszi Gát Kft.-ben. Az március 14-én derült ki, hogy Tiborcz cége, a BDPST Capital Zrt. már alá is írta az üzletrész-adásvételi szerződést a Diófa Alapkezelőt tulajdonló Tarragona Holding Zrt. megvásárlásáról.

Még 2016-ban írtunk arról, hogy Garancsi István, a miniszterelnök barátja vette meg a Kopaszi-gátat. Ez a legnagyobb budapesti ingatlanfejlesztés, ahol a Mol is tornyot épít.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.