Orbán török barátja, Adnan Polat építi az új, ankarai magyar nagykövetségét

POLITIKA
2022 április 19., 13:45
comments 3

„Kezdődik az új, 3000 négyzetméteres nagykövetségi épület építése Ankarában” - jelentette be Szijjártó Péter, de az már csak a török sajtóból derült ki, hogy Adnan Polat cége építi a nagykövetséget. Mondjuk a külügyminiszter egyik képén is ott van Adnan Polat a Szijjártóval éppen lejattoló török külügyminiszter, Mevlüt Cavusoglu mellett:

link Forrás

A török sajtó szerint Polat a Polat Holding igazgatótanácsának elnökeként szólalt fel az eseményen, az épület átadását 2023 közepére ígérte – írja a HVG. A Polat család több tagja már magyar állampolgárságot kapott.

Orbán Viktor miniszterelnök 2018. október 25-én egy zürichi kitérővel Görögországba ment a MOL Vidinek szurkolni, vele volt Erdogan török elnökkel közös barátja, Adnan Polat is, aki néha Tiborcz Istvánnal is üzletel.
photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök 2018. október 25-én egy zürichi kitérővel Görögországba ment a MOL Vidinek szurkolni, vele volt Erdogan török elnökkel közös barátja, Adnan Polat is, aki néha Tiborcz Istvánnal is üzletel. Fotó: Szakisz Mitrolidisz/AFP

Szijjártó és Mehmet Mus török kereskedelmi miniszter Ankarában aláírta a magyar-török gazdasági és kereskedelmi bizottság alapító nyilatkozatát is.

2019 őszén írtunk arról, hogy Törökország jó piac lehetne, de eddig nem teljesültek a meghirdetett gazdasági célok, politikailag pedig teljesen érthetetlen, miért támogatja Orbán Erdogan minden lépését. Bár van, aki anyagilag nagyon jól jár. (HVG, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.