A Russia Today vezetője azt üzeni: a kínai cenzúra a követendő példa

külföld
2022 április 20., 18:35
comments 7
  • Kérdőjelezz meg több dolgot - hirdette nyugati nézőinek éveken át az orosz állami RT csatorna.
  • A propagandaeszközök ismerői régóta figyelmeztetnek, hogy ez csak eszköz volt a Kreml szolgálatában.
  • Mostanra pedig már Margarita Szimonjan főszerkesztő is azt mondja: cenzúrázni kell, és a kínai példát követné.

„Egy nagy állam nem létezhet az információ kontrollja nélkül”

- mondta az orosz állami tévé műsorában Margarita Szimonjan, az RT (volt Russia Today) vezetője. Szimonjan szerint azok az időszakok az orosz történelemben, amikor nem volt, vagy csak korlátozottan érvényesült a cenzúra, mindig az ország összeomlásához vezettek. És szerinte azok, akik miatt bele kellett írni az orosz alkotmányba a cenzúra tilalmát, pontosan tudták mindezt.

link Forrás

„Azt tanították nekünk évtizedeken át, hogy a társadalomnak szabadnak kell lennie, hogy egy fejlett gazdaság nem működhet fejlett politikai rendszer nélkül és szabadság nélkül. Ez baromság. Nézzük meg Kínát. Tetszik a kínai gazdaság? Nekem tetszik. Van politikai és információs szabadság az országban? Nincs, nem is volt soha. De ez talán nem is olyan rossz dolog.”

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.