Baseballmeccsre érkező ejtőernyősök miatt evakuálták a Capitoliumot az amerikai fővárosban

külföld
2022 április 21., 06:33

Az amerikai rendőrség téves riasztás miatt szerdán kiürítette a washingtoni törvényhozás épületét azt követően, hogy lehetséges fenyegetésként értékelt egy repülőgépet, amely médiajelentések szerint ejtőernyős bemutatón vett részt a fővárosi baseballstadion felett. A helyi idő szerint este fél hétkor kiadott riasztást kevesebb mint 20 perccel később lefújták.

„A Capitoliumot ma este elővigyázatosságból kiürítették. Nincs fenyegetés” – mondták a bűnüldöző szervek tisztviselői.

photo_camera Ejtőernyős érkezik a Washington Nationals és az Arizona Diamondbracks baseballmeccsére 2022. április 20-án Fotó: GREG FIUME/Getty Images via AFP

Az NBC tévécsatorna szerint egyszerű és kínos kommunikációs probléma állt az evakuálás hátterében. A „fenyegetést” valójában az amerikai hadsereg ejtőernyősei jelentették, akiket repülőgépről dobtak le, hogy részt vegyenek egy meccs előtti előadáson a baseballstadionban, amely kevesebb mint 2 kilométerre található a Capitoliumtól.

A kongresszusban vélhetően csak kevesen voltak, mert jelenleg sem a szenátus, sem a képviselőház nem ülésezik. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.