1969 óta most lehet a legalacsonyabb a választási részvétel a francia elnökválasztáson

külföld
2022 április 24., 17:37
comments 1

Három nagy közvélemény-kutató szervezet 28 százalékos távolmaradási arányt jósol, ami 1969 óta a legmagasabb Franciaországban, ez pedig tükrözi sok választó elégedetlenségét a választási lehetőségeket illetően, de belejátszhat, hogy az ország nagy részén húsvéti ünnepek vannak.

photo_camera Fotó: Eric Feferberg/AFP

Nehéz megmondani, melyik jelöltet érintené leginkább az alacsony országos részvétel, mert a regionális bontás lenne a döntő. Az igazi aggodalom a szavazás után van, mert az alacsony részvételi arány elkerülhetetlenül kérdéseket vet fel a leendő elnök legitimitásával kapcsolatban – írja a Guardian, emlékeztetve arra, hogy sok nyugati demokráciában a 72 százalékos részvétel magasnak számít.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt