1969 óta most lehet a legalacsonyabb a választási részvétel a francia elnökválasztáson

külföld
2022 április 24., 17:37
comments 1

Három nagy közvélemény-kutató szervezet 28 százalékos távolmaradási arányt jósol, ami 1969 óta a legmagasabb Franciaországban, ez pedig tükrözi sok választó elégedetlenségét a választási lehetőségeket illetően, de belejátszhat, hogy az ország nagy részén húsvéti ünnepek vannak.

photo_camera Fotó: Eric Feferberg/AFP

Nehéz megmondani, melyik jelöltet érintené leginkább az alacsony országos részvétel, mert a regionális bontás lenne a döntő. Az igazi aggodalom a szavazás után van, mert az alacsony részvételi arány elkerülhetetlenül kérdéseket vet fel a leendő elnök legitimitásával kapcsolatban – írja a Guardian, emlékeztetve arra, hogy sok nyugati demokráciában a 72 százalékos részvétel magasnak számít.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.