Orbán Viktor: Július 1-ig maradnak a hatósági árak

gazdaság
2022 április 27., 12:05
comments 40

Úgy döntöttünk, hogy július 1-ig mindkét esetben meghosszabbítjuk az árkorlátozó intézkedéseinket, tehát mind az üzemanyag ára, mind a kiválasztott élelmiszeripari termékek ára július 1-ig változatlan marad - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a mai kormányülés után. Május 1-én járt volna le az élelmiszerárstop és május 15-én a hatósági benzinár határideje. Orbán szerint amíg az orosz-ukrán háború nem ér véget, addig az árak nőni fognak.

photo_camera Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Orbán Viktor január 12-én jelentette be, hogy az infláció megfékezése érdekében február 1-től hét alapvető élelmiszer árát október 15-i szintre kell visszaállítani. Az árbefagyasztás eredetileg május 1-ig volt érvényes.

Az érintett termékek köre:

  • kristálycukor
  • búzafinomliszt,
  • napraforgó-étolaj,
  • sertéscomb,
  • csirkemell,
  • csirke farhát,
  • 2,8%-os tehéntej

Az üzemanyag esetében pedig 480 forintban maximálták a benzin és a gázolaj literenkénti árát. Ez az intézkedés november 15-től van érvényben, és február 15-én járt volna le, de egyszer már 3 hónappal meghosszabbították.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes kedden már arról beszélt az ATV-nek, hogy szerinte az inflációs szempont miatt szükség volt az árkorlátozásra. “Jelzem, hogy az inflációs szempontok teljesültek, hiszen akár a benzin, akár az élelmiszer tekintetében ennek a jótékony hatása tükröződött az infláció vonatkozásában” – mondta a miniszterelnök-helyettes.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.