1600 dolgozót küld el a Tungsram, 400-at Újpesten

gazadság
2022 április 28., 08:52
comments 10

„Egyelőre nem látjuk, hogy pontosan mekkora lesz a baj. Csak azt tudjuk, hogy nagy. A Tungsram összesen 1600 ember bocsát el, ebből 400-at Újpesten” - írja posztjában Déri Tibor, Újpest momentumos polgármestere, aki azt ígéri, már a csütörtöki testületi ülésen napirendre veszik a tömeges leépítés ügyét.

Déri ahhoz kér támogatást a képviselőktől, hogy tárgyalásokat kezdeményezzen a kormánnyal, a munkaügyi központtal, a Tungsrammal és a cégnél működő szakszervezettel az újpesti dolgozók jövőjével kapcsolatban. Más kerületi cégekkel is egyeztetne.

photo_camera Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

A Tungsram szerdán jelentette be, hogy megszünteti hagyományos izzógyártási tevékenységét, mert az elszálló energia-és alapanyagárak miatt masszívan veszteségesen működik az üzletág. A Tungsram már régebben is komoly pénzügyi problémákkal küzdött, április 11-én kényszerleállás volt mind az öt gyárában, az egyiket végül be is zárták.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt