Dolgozóinak több mint a felét bocsátja el a Tungsram az év végéig

belföld
2022 április 27., 14:44
comments 8

A vezérigazgató, Jörg Bauer szerdán tájékoztatta a szakszervezeteket és az üzemi tanácsot, majd videón tartott tájékoztatást a leépítés menetéről a Tungsram-dolgozóknak - írja a Forbes.

Bauer a leépítést azzal indokolta, hogy teljesen megszűnik a hagyományos izzógyártási tevékenység, mert az elszálló energia-és alapanyagárak miatt masszívan veszteségesen működik az üzletág.

Sallai Gábor, a Tungsram Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke szerint az elbocsátások az év végéig lezajlanak és az alkalmazottak a munka törvénykönyvében meghatározottak szerinti végkielégítést kapnak.

Sallai azt is elmondta, hogy februárban a cég vezetése módosította az addig a munkavállalóknak kedvezőbb elbocsátási szabályokat: megszűnt a házaspárok védelme, módosították a végkielégítésre és felmondási időre vonatkozó szabályokat is.A Tungsram már régebben is komoly pénzügyi problémákkal küzdött, április 11-én kényszerleállás is volt mind az öt gyárában. Ennek vége lett, viszont a nagykanizsai üveggyárat végérvényesen bezárták. A cég segítséget kért a kormánytól is, ami állításuk szerint nincs összefüggésben a kényszerleállással, ennek fejleményeiről Sallai egyelőre nem tudott tájékoztatást adni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.