Kedden találkozik Lázár János és Márki-Zay Péter

POLITIKA
2022 április 28., 08:43
comments 2

„Hódmezővásárhelyen a jövő elkezdődött. Márki-Zay Péter elfogadta a meghívásomat és május 3-án találkozunk” - írja Facebookján Lázár János fideszes országgyűlési képviselő, aki legyőzte az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét a csongrádi 4-es körzetben.

photo_camera Lázár János a választás napján Fotó: Rosta Tibor/MTI/MTVA

Lázár korábban azért hívta zárt ajtók mögötti tárgyalásra Márki-Zayt, mert „a választás győztesének nem pusztán joga, hanem felelőssége is a béke és a konszolidáció érdekében cselekednie. Hódmezővásárhelynek több évnyi kampány után végre nyugalomra és fejlődésre van szüksége”.

Márki-Zay, ha szűkösen is, de saját városában, Hódmezővásárhelyen több szavazatot kapott mint Lázár, aki minisztersége előtt szintén vezette a települést. A kampány idején videóriportban mutattuk be kettejük párharcát.

  • Dr. Lázár János (FIDESZ-KDNP) – 51.77%, 28,753 szavazat
  • Márki-Zay Péter (DK-JOBBIK-LMP-MSZP-MOMENTUM-PÁRBESZÉD) – 40.2%, 22,328 szavazat
  • Veres Levente Csaba (MI HAZÁNK) – 5.29%, 2,938 szavazat
  • Kis József (MKKP) – 1.7%, 944 szavazat
  • Szabó Zoltán (MEMO) – 0.83%, 463 szavazat
  • Kovács István (MUNKÁSPÁRT-ISZOMM) – 0.21%, 119 szavazat
Részletes adatok
Feldolgozottság: 100%

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt