Hadházy a sajtóból tudta meg, hogy nem veszik be a Momentum frakciójába

POLITIKA
2022 április 29., 19:23
comments 8

Miután a Momentum pénteken azt mondta, nem fognak egy parlamenti frakcióban dolgozni Hadházy Ákossal, az RTL Híradója szerette volna megkérdezni erről a független képviselőt is, aki azonban ekkor tudta meg, hogy Fekete-Győrék nem számítanak a munkájára.

Hadházy péntek délelőtt tragikusnak nevezte a Momentum döntését, miszerint a párt frakciója mégis bemegy a parlament alakuló ülésére letenni az esküt. Pedig korábban támogatták Hadházy bojkottfelhívását. Az ellenzéki pártok azután jelentették be sorra a részvételüket, hogy Kocsis Máté fideszes frakcióvezető belengette: aki nem vesz részt a parlament alakuló ülésén, képviselő és tisztségviselő sem lehet.

Korábban a Momentum frakcióvezetője, Fekete-Győr András még feltételekhez kötötte volna a részvételüket az alakuló ülésen, de aztán úgy döntöttek, az eskütételre mégis bemennek. Ugyanakkor azt ígérik, parlamenti alelnöki, jegyzői, bizottsági elnöki vagy alelnöki pozíciókat nem vesznek fel. Hadházy most az RTL-nek azt mondta, a döntés oka fenyegetés vagy valamilyen más megfontolás lehet.

Az ellenzéki szerepvállalás lehetőségeiről Hadházy Ákos és Jámbor András a 444 stúdiójában vitatkozott. Jámbor pénteken azt írta: az, hogy egy képviselő, mikor tesz esküt, nem tragédia, hanem az elit fontoskodása. Hadházy az alakuló ülés idejére köztéri fogadóórát hirdetett a Kossuth térre.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.