Hadházy nem ül be a Momentum frakciójába

POLITIKA
2022 április 29., 13:52
comments 23

Hadházy Ákos, aki az előválasztáson a Momentum támogatásával nyert Zuglóban, péntek délelőtt tragikusnak nevezte a Momentum döntését, miszerint a párt frakciója mégis bemegy a parlament alakuló ülésére letenni az esküt. Pedig korábban támogatták Hadházy bojkottfelhívását. Az ellenzéki pártok azután jelentették be sorra a részvételüket, hogy Kocsis Máté fideszes frakcióvezető belengette: aki nem vesz részt a parlament alakuló ülésén, képviselő és tisztségviselő sem lehet.

Hadházy a Jobbikhoz közeli Alfahírnek már arról beszélt, hogy el kell gondolkodnia a Momentum döntése után, és a számára egyébként is egy elméleti jelentőségű kérdés, „nem túl jelentős valami volt”. Nem sokkal később a párt azt közölte a lappal:

Hadházy Ákossal a jövőben nem egy frakcióban fogunk a NER lebontásán dolgozni, de közösen szeretnénk értékalapon, ügyek mentén továbbra is együttműködni, ahogyan ezt tettük az elmúlt években”.

Így a Momentum frakciója csak 10 fős lesz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.