Halottasházba menet derült ki egy sanghaji férfiról, hogy még mozog

külföld
2022 május 02., 18:14

Halottnak nézték és majdnem a halottasházba küldtek egy idős férfit egy sanghaji otthonban. Az ügyről videó is készült, amely óriási felháborodást váltott ki online.

A vasárnap készült felvételen a halottasház két dolgozója a halottaskocsi mögött kinyit egy sárga hullazsákot, hogy megmutassák az idősotthon dolgozójának, hogy a benne fekvő férfi még mozog. Az idősotthon munkatársa ellenőrzi a férfi életjeleit, majd visszazárja a zsákot, és odébbmegy, megbeszéli két kollégájával –, hogy mit tegyenek, majd a még mindig a hullazsákban fekvő, de életben levő férfit visszatolják az intézménybe.

link Forrás

A videó hatalmas felháborodást váltott ki Sanghajban, ahol a március óta tartó lezárások miatt egyre nő a feszültség.

A sanghaji hatóságok közölték, hogy az ügyben indított gyors vizsgálat eredményeképp hat embert elbocsátottak vagy megrovásban részesítettek. Négyen hivatalos személyek, illetve érintett még egy orvos valamint az idősotthon igazgatója. A büntetésen túl további nyomozás folyik ellenük. (SCMP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.