Kávéízű hang 1: A transzparens, komplex ízeket vadásszuk, hangosan szürcsölve

podcast
2022 május 02., 15:46
comments 1

Némi kávé-highendistáskodás a Daráló podcast két specialty-specialistájával. Újabb kaotikus mashup, amelyben előkerül egy anaerob, laktobacillusos indonéz kávé a Frinsa ültetvényről, és kemping-cupping veszi kezdetét.

Rezidensek: Winker Róbert, Uj Péter.

Guestek: Kis Zoli, Dewla.

A 103 perces process:

  • 06:30: A Terroir Háza.
  • 08.30: Magyar specialty-hőskor, 2011, a Casino Mokka alapítása.
  • 13.00: Olasz vs. specialty.
  • 16.20: Szulejmán két cukorral.
  • 18.30: Egy törökkávévilágbajnok is van ám köztünk.
  • 23.00: Hogy pörköljek otthon?
  • 31.00: Azért pörkölik túl, hogy ne érezd az ízét.
  • 34.00: Szén és fű: a sötét bűn, de a nyers még nagyobb bűn.
  • 43.00: Száraz feldolgozás, mosott feldolgozás.
  • 52.00: A holland kávé nagyon rossz.
  • 54.00: A mogyis EK legendája.
  • 59.00: A Comandante dicsérete.
  • 64.00: Kultúrsokk: cupping a stúdióban.
  • 79.00: A transzparens, komplex ízek.
  • 86.00: Presszójövő: turbo shot, blooming shot.
  • 88.20: Magyar kávébirtok Costa Ricán: Bányai.
  • 95.00: És előkerül a nyomorult kopi luwak...
  • 99.00: Jött a Bakancslista című film, és az emberiség megint nem jól vizsgázott.
  • 100.00: A magyar macskasimogató kávézót be kellett zárni.
Cupping a stúdióban. Bonanza Coffee Roasters: Frinsa Edun Lactic Anaerobic Indonesia, még feltöretlen habbal.
photo_camera Cupping a stúdióban. Bonanza Coffee Roasters: Frinsa Edun Lactic Anaerobic Indonesia, még feltöretlen habbal. Fotó: 444

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.