Kávéízű hang 1: A transzparens, komplex ízeket vadásszuk, hangosan szürcsölve

podcast
  • Link másolása
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Tumblr
  • LinkedIn

Némi kávé-highendistáskodás a Daráló podcast két specialty-specialistájával. Újabb kaotikus mashup, amelyben előkerül egy anaerob, laktobacillusos indonéz kávé a Frinsa ültetvényről, és kemping-cupping veszi kezdetét.

Rezidensek: Winker Róbert, Uj Péter.

Guestek: Kis Zoli, Dewla.

A 103 perces process:

  • 06:30: A Terroir Háza.
  • 08.30: Magyar specialty-hőskor, 2011, a Casino Mokka alapítása.
  • 13.00: Olasz vs. specialty.
  • 16.20: Szulejmán két cukorral.
  • 18.30: Egy törökkávévilágbajnok is van ám köztünk.
  • 23.00: Hogy pörköljek otthon?
  • 31.00: Azért pörkölik túl, hogy ne érezd az ízét.
  • 34.00: Szén és fű: a sötét bűn, de a nyers még nagyobb bűn.
  • 43.00: Száraz feldolgozás, mosott feldolgozás.
  • 52.00: A holland kávé nagyon rossz.
  • 54.00: A mogyis EK legendája.
  • 59.00: A Comandante dicsérete.
  • 64.00: Kultúrsokk: cupping a stúdióban.
  • 79.00: A transzparens, komplex ízek.
  • 86.00: Presszójövő: turbo shot, blooming shot.
  • 88.20: Magyar kávébirtok Costa Ricán: Bányai.
  • 95.00: És előkerül a nyomorult kopi luwak...
  • 99.00: Jött a Bakancslista című film, és az emberiség megint nem jól vizsgázott.
  • 100.00: A magyar macskasimogató kávézót be kellett zárni.
Cupping a stúdióban. Bonanza Coffee Roasters: Frinsa Edun Lactic Anaerobic Indonesia, még feltöretlen habbal.
Fotó: 444
Legfrissebb podcastjaink

Borízű hang #249 [H]: Aki nem tud liberálisul, ne beszéljen liberálisul

Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast

Van-e egyáltalán olyan, hogy kínai konyha?

Podcastunkban Vida Kata pszichológus, gasztroblogger beszélgetett Lu Boennel, a 101 étteremcsoport alapító tulajdonosával gyerekkoráról, a Ramenka és a 101 Bistro alapításáról, és arról, hogy mitől lesz autentikus egy kínai étel.

444.hu
podcast

Borízű hang # 248: Levillog a Két Mackó [H]

Bede Márton elmagyarázza a kínai konyha legnagyobb gurujának a hortobágyi palacsintát. Tartsunk már jobbra az autópályán! Cinikus békebrókerek. Már alig virul a fityula, fogynak a szóvicces filmcímek.

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast

Ami a nagy vállalati vagyonok hatékony működtetéséhez elengedhetetlen: mi az a kontrolling és kinek kell egyáltalán?

A hazai vállalatok jelenleg nem profittermelő eszközként használják a kontrollingot, hanem aktuális helyzetük leírására, a múltbeli adataik értelmezésével. Podcastunkban arról beszélgettünk, hogyan lehetne ezt másként csinálni.

Diószegi-Horváth Nóra
támogatott tartalom

Nem csak talpon maradni, de fejlődni is: kinek és mire jó a kontrolling?

Podcastunkban többek közt arra keressük a választ, lehet-e egyáltalán tervezni még a választások előtt, mire készülhetnek a vállalatok, és hogyan lehet sikerrel megoldani jövőbeni kihívásokat.

Diószegi-Horváth Nóra
támogatott tartalom