Kávéízű hang 1: A transzparens, komplex ízeket vadásszuk, hangosan szürcsölve

podcast
  • Link másolása
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Tumblr
  • LinkedIn

Némi kávé-highendistáskodás a Daráló podcast két specialty-specialistájával. Újabb kaotikus mashup, amelyben előkerül egy anaerob, laktobacillusos indonéz kávé a Frinsa ültetvényről, és kemping-cupping veszi kezdetét.

Rezidensek: Winker Róbert, Uj Péter.

Guestek: Kis Zoli, Dewla.

A 103 perces process:

  • 06:30: A Terroir Háza.
  • 08.30: Magyar specialty-hőskor, 2011, a Casino Mokka alapítása.
  • 13.00: Olasz vs. specialty.
  • 16.20: Szulejmán két cukorral.
  • 18.30: Egy törökkávévilágbajnok is van ám köztünk.
  • 23.00: Hogy pörköljek otthon?
  • 31.00: Azért pörkölik túl, hogy ne érezd az ízét.
  • 34.00: Szén és fű: a sötét bűn, de a nyers még nagyobb bűn.
  • 43.00: Száraz feldolgozás, mosott feldolgozás.
  • 52.00: A holland kávé nagyon rossz.
  • 54.00: A mogyis EK legendája.
  • 59.00: A Comandante dicsérete.
  • 64.00: Kultúrsokk: cupping a stúdióban.
  • 79.00: A transzparens, komplex ízek.
  • 86.00: Presszójövő: turbo shot, blooming shot.
  • 88.20: Magyar kávébirtok Costa Ricán: Bányai.
  • 95.00: És előkerül a nyomorult kopi luwak...
  • 99.00: Jött a Bakancslista című film, és az emberiség megint nem jól vizsgázott.
  • 100.00: A magyar macskasimogató kávézót be kellett zárni.
Cupping a stúdióban. Bonanza Coffee Roasters: Frinsa Edun Lactic Anaerobic Indonesia, még feltöretlen habbal.
Fotó: 444
Legfrissebb podcastjaink

Borízű hang #250 a színpadon [hosszú]: Hajóféreg hamis zászlóval

Turistaosztály és prankolgatás. A marokkói futball és a felcsúti modell. Aján Tamás for minden! Winkler Róbert hajápolási praktikái. Uj Péter arcszőrzete. Az autós újságírás Szörényi–Bródyja. Férgek rágják a magyarok hajóját. Magellánét is. Büszkén emeljük magasra a hamis zászlót!

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast

Tyúkól#57: Asszertív karácsonyi ünnepeket kívánunk!

Mi van, ha nincs bejgli? Hogyan ne legyünk idegbetegek szenteste? Miért nem tudunk normálisan kommunikálni? Ünnep előtti gyorstalpaló.

Diószegi-Horváth Nóra, Kun Zsuzsi
podcast

Borízű hang #249: Aki nem tud liberálisul, ne beszéljen liberálisul [rövid verzió]

Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast

Az emberfej ízű licsitől a legjobb kínai éttermekig Londonban

A 444 gondozásában megjelent A kínai konyha kultúrtörténete könyvbemutatóján Vida Kata gasztroblogger beszélgetett Keve Márton kreatív séffel és Bede Mártonnal, a 444 újságírójával, többek közt arról, hogyan változott Budapesten a kínai gasztronómiai felhozatal, és mik a legizgalmasabb helyek most. Beszéltünk a legfontosabb hozzávalókról, hogy mit kell vásárolni egy alaprecepthez, és főleg miért érdemes kínait enni.

444.hu
podcast

Borízű hang #249 [H]: Aki nem tud liberálisul, ne beszéljen liberálisul

Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast