Az ukrán nagykövet Ferenc pápa és Olekszij Danyilov információi miatt találkozót kért a magyar kormánytól

május 3., kedd 16:27
6

A lengyel kormány Stop Russia Now plakátbemutatóján az Azonnali beszélt Ljubov Nepoppal, Ukrajna magyarországi nagykövetével.

Megkérdezték, hogy az ukránokhoz is eljutott-e ahhoz hasonló információ, mint amiről Ferenc pápa beszélt, miszerint Orbán Viktor azt mondta neki, hogy május 9-én véget ér az ukrajnai háború.

Nepop azt mondta, reggel olvasták a hírt, ezért találkozót kezdeményezett. „Tudjuk, hogy sokszor a partnereinknek több információjuk van mint nekünk, és nagyon fontos lenne, hogy mi is megkapjuk őket, hiszen fontos lehet a háború befejezéséhez, hogy tudjunk az efféle tervekről” – mondta.

Ljubov Nepop, Ukrajna magyarországi nagykövete a Partizánban április 25-én Fotó: Partizán/Youtube

Arról is kérdezték, hogy az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács vezetője, Olekszij Danyilov szerint Putyin előre tájékoztatta a magyar kormányt Ukrajna megtámadásáról. Erről azt mondta: „Pontosan ezért is mondtam, hogy találkozót kértem, mert információhoz akarok jutni. Tudom, hogy ezt nem mindig lehet nyilvánosságra hozni, de jó tudni.”

Még nem kapott választ a kérelmére, a külügyminisztériummal együttműködnek, néha kapnak találkozót, néha nem. A háború elején találkozott Pintér Sándorral, és most is lesz találkozójuk, gyakorlati kérdésekben.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt