180 milliót találtak egy pénzügyminisztériumi tanácsos széfjében, azt mondta, az anyja pénze

bűnügy
2022 május 05., 04:26
comments 13

A Pénzügyminisztérium egyik tanácsosánál összesen 190 millió forint tisztázatlan eredetű pénz került elő, ami állítása szerinte a nyugdíjba vonult anyja pénze – írja a 24.hu a Pénzügyminisztériumot érintő, április végi letartóztatásokról. Akkor a Központi Nyomozó Főügyészség egy időben, több helyszínen hajtott végre összehangolt eljárást, a bűnügyi akcióban közel 150 ügyész és rendőr vett részt, és hivatalos személyektől több mint kétszáz millió forint készpénzt, megközelítőleg hatvan millió forint összegű értékpapírt és egy negyven millió forint értékű autót foglaltak le, valamint több ingatlan zár alá vételét rendelték el.

Az ügyészség által lefoglalt készpénz
photo_camera Az ügyészség által lefoglalt készpénz Fotó: Magyarország Ügyészsége

A 24.hu úgy tudja, hogy a lefoglalt pénz nagy részét, összesen 190 millió forintot egy a Pénzügyminisztériumban dolgozó kormánytanácsosnál találták. A lakásán tartott széfben 3,5 millió forintot, majdnem tízezer amerikai dollárt (3,3 millió forintot) és több mint nyolcezer eurót (3 millió forintot) találtak. Ezenkívül trezorkulcsokat is találtak nála, ezekről azt mondta, hogy a hozzájuk tartozó széfeket apósa, anyja és az ő nevén bérelték. A 24.hu ügyészségi dokumentumokra hivatkozva azt írja, a széfben 180 millió forint készpénz volt, amiről a tanácsos azt állította, hogy az a korábban egy Bács-Kiskun megyei községben fogorvosként dolgozó anyja vagyona, amit kezelésre, használatra, megőrzésre vett át tőle.

A korrupciós ügynek 18 gyanúsítottja van, öt embert letartóztattak, egyet bűnügyi felügyelet alá helyeztek.

A Budai Központi Kerületi Bíróság közleményében az állt, „a megalapozott gyanú szerint négyen – hivatali kötelességüket megszegve – jogtalan előnyért cserébe pályázatíróknak, illetve cégvezetőknek segítettek abban, hogy támogatási kérelmeik sikeresek legyenek, illetve az azokkal kapcsolatban indított ellenőrzések kedvezően végződjenek a pályázók számára”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.