Medvegyev szerint Orbán az egyik legértelmesebb európai vezető

háború
2022 május 06., 10:44
comments 23

Orbán Viktor bátor lépést tett azzal, hogy „nem támogatja a pusztító orosz energiaembargót és az őrült szankciókat az egyházi szereplőkkel szemben” - írja a Telegramon Dmitrij Medvegyev korábbi orosz elnök és miniszterelnök, aki jelenleg Vlagyimir Putyin alelnöke az orosz biztonsági tanácsban.

„Úgy tűnik, az európai uniós országok legértelmesebb vezetői belefáradtak, hogy csöndben haladjanak a szakadék felé a sterilizált európai nyájjal együtt, amit egy amerikai pásztor vezet a vágóhídra” - utalt bizonyára Biden elnökre. „Lássuk, mit tesz a pásztor, és hogyan fog viselkedni a nyáj többi része, amely kész feláldozni magát azért, hogy a pásztor jóllakjon.”

photo_camera Orbán és Medvegyev 2015-ben Fotó: DMITRY ASTAKHOV/Sputnik via AFP

Orbán Viktor péntek reggel gazdasági atombombához hasonlította az Európai Bizottság olajembargóról szóló javaslatát. Ahhoz, hogy az uniós országok lejöjjenek az orosz olajról, és ne járuljanak hozzá az ukrajnai háború finanszírozásához, egységes támogatásra van szükség. A hírek szerint Magyarország mellett más tagállamok is vonakodnak, őket a Bizottság újabb kedvezményekkel, haladékokkal igyekszik megnyerni.

Orbán elutasította a Kirill pátriárka szankcionálására vonatkozó terveket is, mondván, hogy sértené a vallásszabadságot. A pátriárka korábban nyíltan támogatta a háborút.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.