Az ügyészség szerint nem követtek el bűncselekményt a mentősök, akik nem mentek be a haldokló férfihez Csenyétén

május 9., hétfő 9:31
44

Az Encsi Járási Ügyészség áprilisban megszüntette az eljárást azzal a két mentőssel szemben, akik 2020 januárjában nem voltak hajlandók rendőri kíséret nélkül bemenni a Borsod megyei Csenyétére, írja a Telex. Korábban foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indítottak nyomozást.

A mentőket egy 49 éves haldokló férfihez hívták, aki végül életét vesztette. A mentők akkori közleménye szerint telefonon keresztül segítették az ott tartózkodókat az újraélesztés megkezdésében, de ekkor szidalmazni, fenyegetni kezdték őket, ezért kértek rendőri segítséget. Amíg a rendőrök megérkeztek, a mentők a falu határában várakoztak, és bár a polgármester felajánlotta, hogy bekíséri őket, felsőbb utasításra hivatkozva nem fogadták el az ajánlatot. Végül a polgármester vitte oda hozzájuk az eszméletlen férfit.

Csenyéte kimagaslóan szegény zsákfalu, ahol jelentős részben roma emberek laknak. A mentők az eset után visszautasították a hátrányos megkülönböztetés vádját, mert „a mentők fontos alapértéke az egyenlőség, az a hivatásunk, hogy a lehető legjobb ellátást minden rászoruló számára egyformán biztosítsuk”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt