Lukasenka: Belarusz orosz segítséggel épít Iszkander-típusú rakétákat

május 10., kedd 12:42
2

A moszkvai vezetés beleegyezett abba, hogy segít Belarusznak rakéták - köztük az orosz Iszkanderhez hasonló, rövid hatótávolságú ballisztikus rakéták - gyártásában, mivel az ország katonai képességeit kívánja megerősíteni - közölte kedden Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök az állami Belta hírügynökség szerint.

Lukasenka és Putyin a Vosztocsnij űrállomáson. Fotó: EVGENY BIYATOV/Sputnik via AFP

Lukasenka arról beszélt: az ukrajnai események megmutatták, milyen fontos, hogy a csapatok modern, nagy hatékonyságú fegyverekkel és utánpótlással rendelkezzenek, és hangsúlyozta a logisztika fontosságát is. Mint mondta, nemrég oroszországi találkozójukon megkapta Vlagyimir Putyin támogatását, hogy az orosz rakétagyártásban részt vevő szakemberek megtekintsék a belarusz fejlesztések állását.

„Új rakétát készítünk - mondta Lukasenka az állami Belta hírügynökség szerint. - Egy nagyon hatékony rakétát, amely hasonlít az Iszkander modellhez. Teljes támogatást kaptunk.” A fehérorosz elnök szerint Putyin utasította Dmitrij Rogozint, a Roszkozmosz vezetőjét, hogy adja meg Belarusznak a megfelelő támogatást.

Oroszország Iszkander rakétákat használ az Ukrajna ellen indított háborúban. (Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt