Hajnal Miklós elindul a Momentum elnöki tisztségéért

POLITIKA
2022 május 13., 13:26
comments 3

Elindul az elnökségért Hajnal Miklós a Momentum nyári tisztújításán, jelentette be Facebook-oldalán a politikus.

„Egy hete még nem gondoltam, hogy ilyen bejegyzést fogok írni, nem is készültem erre a szerepre” - írja. „Az új helyzetben viszont sokan megkerestetek, buzdítottatok, a tenni akarásom és a felelősségérzetem pedig azt diktálja, hogy jelentkezzek a párt elnöki tisztségére.”

Hajnal szerint gyökeresen új helyzetet teremtett az, hogy Donáth Anna hétfőn bejelentette, gyereket vár, és nem indul újra az elnökségért. „Miközben a személyes szempontjai miatt mindannyian megértjük és tiszteletben tartjuk a döntését, érthető, hogy a legnépszerűbb politikusunk döntése sokakat megrendített, köztük engem is” - írja Hajnal.

A politikus szerint sokan a Momentumban látják az egyetlen reménysugarat: úgy gondolja, új parlamenti szereplőként új irányt is mutathatnak az ellenzéki oldalnak. „Hiszek a közösségemben, és abban, hogy a Fidesz leváltásához egy erős és meghatározó Momentumra van szükség az ellenzéki térfélen.”

Hajnal Miklós 2016 óta vesz részt a Momentum szervezésében. A 2018-as választási évben kommunikációs igazgatóként segítette a Momentumot, 2018 óta elnökségi tagja a szervezetnek. 2019-ben a párt kampányfőnöke volt az EP és önkormányzati választásokon.

„Az elmúlt 6 évben hoztam stratégiai döntéseket nem egyet, nem kettőt, pultoztam +35 és -5 fokban is, jó pár órát töltöttem TV stúdiókban, tárgyaltam a koalíciós partnereinkkel és ültem szemtől szembe fideszes politikusokkal is. Tudom, mit jelent napi 14 órát dolgozni egy közösségért” - írja.

Hajnal szerint bár Donáth Anna távozik a párt éléről, az ellenzék egyik legnépszerűbb politikusaként kulcsszerepe lesz abban, hogy 2024-ben hiteles alternatívát tudjanak felmutatni a Fidesszel szemben.

„A következő időszakban nekünk addig is rengeteget kell dolgoznunk a választási tanulságok levonásán, az ellenzék megerősítésén, beágyazódásán” - írja. „Hiszek abban, hogy bármilyen nehézséggel is néz szembe ez a közösség, végül mindig erősebbé válik. Hiszek ebben, mert eddigi utunk minden percét végigéltem és végigcsináltam a Momentum közösségével. Ha megkapom a bizalmat, minden erőmmel azon leszek, hogy a legjobbat hozhassuk ki a Momentumból és ezzel együtt a hazai ellenzékből.”

Hajnal Miklós az országgyűlési választásokon legyőzte fideszes ellenfelét, Fürjes Balázst, és a Hegyvidék országgyűlési képviselője lett. Akkor nagyinterjút is készítettünk vele, amit itt lehet elolvasni.

A Momentum tisztújítását nyáron tartják, Hajnal az első, aki bejelentkezett az elnöki posztra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.