Hatvan embert menekíthetnek ki az Azovstalból

háború
2022 május 14., 09:19
comments 13

Irina Verescsuk közölte, hogy jelenleg 60 ember evakuálásáról tárgyalnak.

Az ukrán miniszterelnök-helyettes azt mondta, az oroszok nem mentek bele a teljes evakuálásba, ezért abban maradtak, hatvan olyan embert juttatnak ki az Azovstalból, akik súlyosan megsérültek, illetve orvosokat.

Több mint ezer ukrán katona rekedt az acélgyárban, több százan megsérültek. Az Azovstal az utolsó, ami még ukrán kézen van Mariupolban. A város többi részét elfoglalták az oroszok, és jó részét le is rombolták.

Volomidir Zelenszkij ukrán elnök péntek esti beszédében elmondta, hogy nagyon nehéz tárgyalásokat folytatnak az oroszokkal, és szeretnének mindenkit épségben kijuttatni az acélgyárból.

A mariupoli acélgyárban rekedt Azov ezred sebesült tagjai
photo_camera A mariupoli acélgyárban rekedt Azov ezred sebesült tagjai Fotó: DMYTRO 'OREST' KOZATSKYI/AFP


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.