Orbán Balázs szerint amerikai-orosz háború zajlik Ukrajna területén

május 16., hétfő 9:50
49
Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára Fotó: Németh Dániel/444

Miután Kövér László házelnök a hétvégén amerikai-kínai háborúnak nevezte az orosz-ukrán háborút, Orbán Balázs államtitkár hétfőn már amerikai-orosz háborút emlegetett a parlamentben.

Jámbor Andrásnak adott válaszában azt kérdezte a párbeszédes képviselőtől, kikérte-e a józsefvárosi választópolgárok véleményét, hogy

„szeretnének-e vajon az amerikai-orosz háború, ami Ukrajna területén zajlik, annak örvén 50-60 százalékkal többet fizetni [az energiáért]?”Ez újabb kanyarnak tűnik a Fidesz háborúval kapcsolatos retorikájában, ami hónapok óta igyekszik a lehető legvisszafogottabb hangot megütni az orosz agresszióval szemben. Az egyensúlyozás másik oldalát Novák Katalin köztársasági elnök mutatta be hétvégi beiktatási beszédében, amikor szokatlan módon Vlagyimir Putyin nevét is kimondta.

Jámbor eredetileg nem a háborúról vagy az energiaárakról kérdezte a kormányt, hanem a gazdasági, lakhatási és élelmiszerválság kezelését, illetve a nagyvállalatok agyontámogatását és a dolgozói jogok megvágását kérte számon.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt