Orbán Balázs szerint amerikai-orosz háború zajlik Ukrajna területén

háború
2022 május 16., 09:50
comments 49
photo_camera Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára Fotó: Németh Dániel/444

Miután Kövér László házelnök a hétvégén amerikai-kínai háborúnak nevezte az orosz-ukrán háborút, Orbán Balázs államtitkár hétfőn már amerikai-orosz háborút emlegetett a parlamentben.

Jámbor Andrásnak adott válaszában azt kérdezte a párbeszédes képviselőtől, kikérte-e a józsefvárosi választópolgárok véleményét, hogy

„szeretnének-e vajon az amerikai-orosz háború, ami Ukrajna területén zajlik, annak örvén 50-60 százalékkal többet fizetni [az energiáért]?”Ez újabb kanyarnak tűnik a Fidesz háborúval kapcsolatos retorikájában, ami hónapok óta igyekszik a lehető legvisszafogottabb hangot megütni az orosz agresszióval szemben. Az egyensúlyozás másik oldalát Novák Katalin köztársasági elnök mutatta be hétvégi beiktatási beszédében, amikor szokatlan módon Vlagyimir Putyin nevét is kimondta.

link Forrás

Jámbor eredetileg nem a háborúról vagy az energiaárakról kérdezte a kormányt, hanem a gazdasági, lakhatási és élelmiszerválság kezelését, illetve a nagyvállalatok agyontámogatását és a dolgozói jogok megvágását kérte számon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.