Újabb kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen az Európai Bizottság

május 19., csütörtök 12:28
3

Észtország, Málta és Hollandia mellett Magyarországnak is felszólító levelet küldött az Európai Bizottság, mert nem ültette át megfelelően az Unió pénzügyi érdekeit érintő csalás ellen büntetőjogi eszközökkel folytatott küzdelemről szóló uniós szabályokat, írja az EUrologus.

Ezek a szabályok harmonizálják a csalással és az EU pénzügyi érdekeit sértő egyéb bűncselekményekkel kapcsolatos fogalommeghatározásokat, szankciókat, joghatósági szabályokat és elévülési időket. A most feltárt problémák főként az irányelv azon rendelkezéseihez kapcsolódnak, amelyek meghatározzák a bűncselekmények - csalás, korrupció és hűtlen kezelés - fogalmát, valamint a szankciókat és az elévülési időt.

Magyarországnak két hónapja van a válaszadásra, ha nem sikerül eloszlatni a brüsszeli aggodalmakat, akkor az eljárás a következő szakaszba lépve folytatódik. Ezen kívül négy további ügyben is eljárás indult, illetve a már megindított eljárás tovább folytatódott.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt