A Dave Chappelle-t megtámadó férfi azt mondta, jelezni akarta a humoristának, hogy triggerelők a poénjai

bűnügy
2022 május 23., 16:22
comments 3

A férfi, akit azzal vádolnak, hogy május 3-án a Hollywood Bowlban megtámadta Dave Chappelle-t, „triggerelőnek” nevezte a humorista módszerét. Isaiah Lee egy késsel felszerelt hamis pisztollyal rontott neki Chappelle-nek.

photo_camera Fotó: -/AFP

A magát ártatlannak valló Isaiah Lee a New York Postnak adott Los Angeles-i börtöninterjúban azt mondta: sértőnek találta a humorista LMBTQ-közösséggel és hajléktalansággal kapcsolatos vicceit.

„Én biszexuálisként azonosítom magam… és azt akartam, hogy tudja, amit mondott, az triggerelő” – mondta a hajléktalanként élő Lee. „Azt akartam, hogy tudja, legközelebb meg kell fontolnia, hogy először olyan embereken futtassa át az anyagát, akiket az érinthet” – mondta.

Lee egyedülálló apaként jellemezte magát, akinek van egy 5 éves fia. „Ez egy küzdelem, és azt akartam, hogy Dave Chappelle tudja, hogy ez nem vicc” – mondta Isaiah Lee.

A támadás után napokkal egy előadáson Dave Chappelle azt mondta, Lee azt mondta neki, hogy a nagymamájára akarta felhívni a figyelmet, akit dzsentrifikációval űznek el a szomszédságából.

Dave Chappelle az NBA All-Star meccsen Clevelandben február 20-án.
photo_camera Dave Chappelle az NBA All-Star meccsen Clevelandben február 20-án. Fotó: TIM NWACHUKWU/Getty Images via AFP

A 23 éves Lee ellen azóta vádat emeltek gyilkossági kísérlet miatt, mivel a vád szerint decemberben megkéselte egy szobatársát.

Dave Chappelle és Chris Rock – akit néhány héttel korábban Will Smith ütött meg az Oscar-díjátadáson egy viccért – együtt nevettek a támadásokon egy Los Angeles-i „titkos” rendezvényen.

Dave Chappelle az amerikai standupvilág intézménye: évtizedek óta meghatározó komikus, mondott már nemet egy 50 millió dolláros szerződésre, évekre visszavonulva, és többször is hatalmas sikert aratott a tabudöntögető poénjaival. (Huffpost, Huffpost)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.