KDNP: Akik most Brüsszelből bírálnak, azok 1222-ben még törzsszövetségben éltek, nekünk meg már alkotmányunk volt

parlament
2022 május 23., 18:56
comments 33

Gulyás Balázs, a Magyar Hang publicistája vette észre, hogy a KDNP-s Vejkey Imre azzal vágott vissza a magyar kormányt ért brüsszeli kritikákra, hogy

azok, akik most Brüsszelből bírálnak, azok 1222-ben még törzsszövetségben éltek, nekünk meg már alkotmányunk volt.

link Forrás

A mai politikai légkörben a korrupciót és a jogállamiságot ért bírálatokra az Aranybullával arcoskodva reagáló Vejkey így fogalmazott:

„Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Sok mindent hallottunk itt ellenzéki képviselőtársaimtól a felszólalások során, ezért felhívom a figyelmüket, hogy ne feledjék azt, hogy az Alaptörvény több mint egy törvény, a törvények törvényéről van szó. Ne feledjék, hogy az úgynevezett húsvéti Alaptörvény által hazánk 2011-ben újra visszatért az organikus jogfejlődés útjára! Ne feledjék azt sem, hogy a magyar nemzet legfontosabb jellemvonása közé tartozik az alkotmányosság szeretete! Ezért nem véletlen, hogy a II. András királyunk által éppen 800 éve kibocsátott Aranybulla, mely vetekszik a Magna Chartával időben és tartalomban, 1222-ben bocsátatott ki. Nagyon érdekes, hogy ma Brüsszelből éppen azok támadnak bennünket a jogállamisággal, akik akkor, 1222-ben talán még törzsszövetségi szinten sem voltak, mi pedig már, ugye, egy alkotmánnyal bírtunk.”

Nem világos, pontosan kikre gondot, de a tagállamok többségének területe 1222-re királyságok vagy császárságok fennhatósága alá tartozott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.