Tizedszerre is módosítaná a Fidesz az alaptörvényt

POLITIKA
2022 május 23., 04:33
comments 7

Kétnapos ülést tart a héten az Országgyűlés, hétfőn törvényjavaslatok bizottsági jelentéseinek és az összegző módosító indítványainak vitáit folytatják le a képviselők - írja az MTI.

A képviselők 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdenek, aztán a napirendi javaslat szerint az interpellációk, az azonnali kérdések és válaszok órája és a kérdések következnek.

A parlament megvitatja Magyarország alaptörvényének tizedik módosításának és az azzal összefüggő katasztrófavédelmi törvény módosításának bizottsági jelentéseit és az összegző módosító javaslatokat.

Ez a két előterjesztés - elfogadása esetén - lehetővé teszi, hogy a kormány veszélyhelyzetet hirdessen a szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, háborús helyzet vagy humanitárius katasztrófa esetén is.

A módosítást Varga Judit igazságügyi miniszter május 3-án nyújtotta be a kormány nevében, de a terv ismertté vált már az április végi kormányinfón.

A parlamentben vitáznak még a minisztériumok felsorolásáról szóló törvényhez kapcsolódó módosításáról, ami a minisztériumi feladat- és hatásköröket érinti.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.