Tizedszerre is módosítaná a Fidesz az alaptörvényt

május 23., hétfő 4:33
7

Kétnapos ülést tart a héten az Országgyűlés, hétfőn törvényjavaslatok bizottsági jelentéseinek és az összegző módosító indítványainak vitáit folytatják le a képviselők - írja az MTI.

A képviselők 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdenek, aztán a napirendi javaslat szerint az interpellációk, az azonnali kérdések és válaszok órája és a kérdések következnek.

A parlament megvitatja Magyarország alaptörvényének tizedik módosításának és az azzal összefüggő katasztrófavédelmi törvény módosításának bizottsági jelentéseit és az összegző módosító javaslatokat.

Ez a két előterjesztés - elfogadása esetén - lehetővé teszi, hogy a kormány veszélyhelyzetet hirdessen a szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, háborús helyzet vagy humanitárius katasztrófa esetén is.

A módosítást Varga Judit igazságügyi miniszter május 3-án nyújtotta be a kormány nevében, de a terv ismertté vált már az április végi kormányinfón.

A parlamentben vitáznak még a minisztériumok felsorolásáról szóló törvényhez kapcsolódó módosításáról, ami a minisztériumi feladat- és hatásköröket érinti.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt