„A közgazdaságtanban nincs olyan, hogy extraprofit” – mondja a GKI Gazdaságkutató vezérigazgatója

gazdaság
május 27., 8:35
comments 22

Szerdán jelentette be Orbán Viktor, hogy több szektorban is különadót vetnek ki az "extraprofitra" szert tevő vállalatokra, míg csütörtökön Nagy Márton miniszter igyekezett megmagyarázni a kormányinfón, hogy mi is az az extraprofit.

Hogy mi is pontosan az az extraprofit, azzal kapcsolatban Nagy különféle definíciókísérletekkel is előállt, de ezek nem tűntek teljesen meggyőzőnek. A jelek szerint nem véletlenül: az RTL Klub megkérdezte a GKI Gazdaságkutató vezérigazgatóját, Molnár Lászlót, aki elmondta, hogy ilyen fogalom a közgazdaságtanban nincs.

Molnár nem érti azt sem, hogy miért pont azokat az ágazatokat különadóztatja a kormány, amelyeket: a biztosítók vagy a kiskereskedelmi láncok nyeresége például nem tér el az átlagos nemzetgazdasági átlagtól.

Az RTL tegnap kereste az érintett vállalatokat, de még senki sem reagált. Éves sajtótájékoztatót tartott azonban a Tiborcz-féle Gránit Bank vezetősége, és itt Hegedűs Éva elnök-vezérigazgató elmondta, hogy nem számoltak előzetesen ezzel az adóval, és nem is örülnek neki.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt