Ezrek próbáltak bejutni hamis jeggyel a BL-döntőre, a rendőrök könnygázzal oszlattak, a Liverpool vizsgálatot követel

május 29., vasárnap 11:10

A szombat esti Bajnokok Ligája-döntőre több a hírek szerint több ezer liverpooli drukker próbált bejutni a párizsi Stade-de-France stadionban, ami kaotikus jeleneteket eredményezett, a meccs pedig végül csak 36 perces késéssel kezdődött el.

A Nemzeti Sport idézi az UEFA közleményét, amely szerint a zavarok a liverpooli szurkolók bejáratánál alakultak ki, „a rendőrség könnygázzal oszlatta fel a tömeget, amely a kezdőrúgás után egyre nagyobb számban próbált bejutni a stadionba. Az UEFA együttérez az eseményben érintettekkel, és a Francia Labdarúgó-szövetséggel, a francia rendőrséggel, valamint a hatóságokkal együtt sürgősen tovább vizsgálja az ügyet.”

A francia rendőrségnek a sportlap által idézett közleményében is az állt, hogy sok olyan szurkoló volt, aki jegy nélkül vagy hamisított jeggyel próbált belépni a Stade-de-France-ba. „Ezek a szurkolók erős nyomást gyakorolva próbáltak bejutni a zárt területen belülre, ezzel késleltetve a valós jeggyel rendelkező nézők belépését. Az így kialakult zavart kihasználva többen átjutottak a kapukon, ám a rendészeti erők gyors reakciójának hála az illetékteleneket minden nehézség nélkül evakuálták a kordonokon kívülre. A két érintett zónában nem történt komolyabb incidens.”

A Sky Sports helyszíni tudósítója szerint a francia rendőrök nagyon keményen léptek fel, és ok nélkül használtak könnygázt. „Zéró toleranciával dolgoztak, nem érdekelte őket, mekkora kárt okoznak, mindenkit átkutattak, mielőtt beengedték a stadionba” – állította.

A Liverpool is közleményt adott ki: „Ez volt az európai futball legnagyobb mérkőzése, és a szurkolóknak nem szabadott volna átélniük mindazt, amivel szombat este szembesültek. Hivatalosan kértük az elfogadhatatlan problémák okainak vizsgálatát.”

A több mint félórás késéssel kezdődött meccset a Real Madrid nyerte 1-0-ra.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt